PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

rft
smft
ISSN 1842-3817
Acasa Eveniment Stop-cadru in Fortele Terestre Teatre de operatii Oameni sub arme Alma mater Traditii militare si cultura Tehnica militara si armamente Sport in fortele terestre Galeria foto Mass-media teritoriala Contact RFT Arhiva RFT
Publicat pe 20 martie 2015

 

PLUTONIERUL-ADJUTANT FERDINAND SAROŞI, O "EMBLEMĂ" A SPORTULUI MILITAR

Maior Daniel DOROBANŢU

PLUTONIERUL-ADJUTANT FERDINAND SAROŞI, O  "EMBLEMĂ" A SPORTULUI MILITAR

Plutonierul-adjutant Ferdinand Saroşi, împreună cu lotul de patrulă al Academiei Forţelor Terestre

imaginea originala sgst dimensiunea originală

Foto: arhiva foto a Academiei Forţelor Terestre

pxv
GALERIA FOTO
 

Plutonierul  adjutant Francisc (Feri) Saroşi s-a născut la data de 21 martie 1971 în oraşul Haţeg, judeţul Hunedoara şi este instructor în cadrul Centrului de Pregătire Militară din Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu".

Pasiunea pentru sport şi-a descoperit-o la vârsta de 11 ani, atunci când a participat la prima competiţie de atletism din cariera sa. De atunci până în prezent, a obţinut peste 350 de medalii la competiţii naţionale şi internaţionale de atletism, schi, orientare sportivă, pentatlon, triatlon, înot şi ciclism.

A reprezentat Armata României la 27 de competiţii internaţionale, câştigând 10 locuri I, 7 locuri II şi 5 locuri III. Cea mai dificilă competiţie sportivă militară la care a participat a fost cea de alergare pe distanţa de 100 km din Elveţia, la care a stabilit şi recordul neegalat încă al traseului (7 ore, 29 de minute şi 45 de secunde). Cel mai important titlu a fost obţinut în anul 2001 la Campionatul Mondial Militar de Maraton din Elveţia, unde s-a clasat pe locul 3 cu echipa Ministerului Apărării Naţionale. De asemenea, merită menţionat faptul că a participat 10 ani la rând la Campionatele Militare Internaţionale de Schi din Germania, unde s-a clasat de fiecare dată pe podium.

În ultimii 20 de ani de activitate a condus echipa de patrulă a Academiei Forţelor Terestre, cu care, de cele mai multe ori, s-a clasat pe prima treaptă a podiumului.

Până în prezent, Feri a parcurs în alergare, în competiţii oficiale, peste 140.000 km, concurând în nouă state de pe trei continente ale lumii.

De mai bine de cinci ani şi-a descoperit o nouă  pasiune, aceea pentru mountain bike, unde numai anul trecut a obţinut la competiţiile naţionale 19 locuri I, 3 locuri II şi 2 locuri III.

***

Un articol despre performanţele plutonierului-adjutant Ferdinand Saroşi, poate fi citit şi în nr. 1/2009 al revistei noastre accesibil la adresa: http://goo.gl/4AQfMH.

 

sus

URMARESTE-NE ŞI COMENTEAZĂ
Follow Me on Pinterest

pxtr pxtr
pxtr
 MASS-MEDIA
 Publicaţii
CURIERUL ARMATEI   ORIZONT MILITAR   ÎN SLUJBA PATRIEI
 
pxtr pxtr pxtr
 FUNDAŢIA "SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE, PURTĂTORUL DE BIRUINŢĂ"
 FUNDATIA SF. GHEORGHE
pxtr

 

Webdesign: Dragoş ANGHELACHE