PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

rft
smft
ISSN 1842-3817
Acasa Eveniment Stop-cadru in Fortele Terestre Teatre de operatii Oameni sub arme Alma mater Traditii militare si cultura Tehnica militara si armamente Sport in fortele terestre Galeria foto Mass-media teritoriala Contact RFT Arhiva RFT
Publicat pe 10 februarie 2014
fb
pi
tw

 

INFANTERIŞTII DIN CARACAL SE INSTRUIESC LA RÂNCA

Sergent major Daniela MATEI

Infanteriştii din Caracal se instruiesc la Rânca
Militari din elementul de siguranţă în cadrul exerciţiului "Reacţia la un incident terorist"
imaginea originala sgst dimensiunea originală
Foto: Daniela Matei
pxv
GALERIA FOTO
 

La începutul lunii februarie, militarii Batalionului 22 Infanterie "Romanaţi" din Caracal s-au pregătit la 1600 m altitudine, în tabăra de instrucţie de la Rânca din munţii Parâng.

 

Militarii caracaleni, comandaţi de maior Flavius Roşu, au desfăşurat exerciţii specifice instrucţiei companiei de infanterie în contextul operaţiilor de stabilitate, precum şi instrucţie pe schiuri, cu deplasări pe diferite distanţe, tehnici de urcare şi coborâre.

Infanteriştii din Caracal se instruiesc la Rânca
Exerciţiu "MAIN GATE"
imaginea originala sgst dimensiunea originală
Foto:
Ion Adrian Curiman

Proaspăt absolvent al Academiei Forţelor Terestre, sublocotenentul Florin Popa a condus un exerciţiu ce a avut ca scop asigurarea securităţii bazei militare împotriva atacurilor teroriste şi introducerii neautorizate de armament, muniţii sau substanţe explozive. Întrebat cum face faţă provocărilor începutului de carieră, acesta ne-a mărturisit că sprijinul necondiţionat al subordonaţilor săi a avut un rol decisiv în îndeplinirea sarcinilor şi misiunilor încredinţate.

Infanteriştii din Caracal se instruiesc la Rânca
Evacuarea insurgenţilor în cadrul exerciţiului "Reacţia la un incident terorist"
imaginea originala sgst dimensiunea originală
Foto:
Daniela Matei

Plutonier-major Vasilică Giurcă, militar cu o vastă experienţă profesională, a fost comandantul detaşamentului de intervenţie contrateroristă la exerciţiul de luare de ostatici. Acesta, împreună cu locţiitorul său, plutonier-major Mihai Papuc, ne-a dezvăluit câteva din secretele unei misiuni de succes. Sincronizarea, viteza de reacţie, înţelegerea şi însuşirea sarcinilor de către subordonaţi, dar mai ales coeziunea în cadrul echipei sunt elemente esenţiale pentru ducerea la bun sfârşit a unei misiuni.

După părerea acestora, coeziunea echipei este cheia succesului misiunii. Aceasta se realizează în timp prin exerciţiu şi antrenament continuu. Echipa trebuie să fie în măsură să acţioneze ca unul, comunicând doar prin semne şi priviri.

Despre solidaritatea subordonaţilor săi ne-a vorbit şi comandantul batalionului, colonel Ion Pîrgulescu: "Un aspect foarte important este coeziunea echipei, în speţă întărirea coeziunii, această tabără oferind posibilitatea realizării unor legături strânse între militari. Dacă există un nivel ridicat de coeziune, atunci şi nivelul performanţei este ridicat".

Comandantul batalionului s-a îngrijit îndeaproape de desfăşurarea în condiţii optime a instrucţiei pentru atingerea obiectivelor de performanţă stabilite pentru acest tip de instrucţie. De aceea, în finalul taberei a planificat un marş pe distanţa de 20 kilometri, pentru a atinge şi celălalte obiective specifice acestui an de instrucţie şi care vizează operaţiile intermediare.

 

sus

URMARESTE-NE ŞI COMENTEAZĂ
Follow Me on Pinterest

pxtr pxtr
pxtr
 MASS-MEDIA
 Publicaţii
CURIERUL ARMATEI   ORIZONT MILITAR   ÎN SLUJBA PATRIEI
 
pxtr
 MASS-MEDIA    
 Emisiuni radio teritoriale
CRAIOVA   CLUJ
     
IASI   TIMISOARA
     
pxtr pxtr pxtr pxtr
 FUNDAŢIA "SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE, PURTĂTORUL DE BIRUINŢĂ"
 FUNDATIA SF. GHEORGHE
pxtr

 

Webdesign: Dragoş ANGHELACHE