PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

rft
smft
ISSN 1842-3817
Acasa Eveniment Stop-cadru in Fortele Terestre Teatre de operatii Oameni sub arme Alma mater Traditii militare si cultura Tehnica militara si armamente Sport in fortele terestre Galeria foto Mass-media teritoriala Contact RFT Arhiva RFT
Publicat pe 12 martie 2014
fb
pi
tw

SCHIMBARE DE COMANDĂ LA BRIGADA 2 INFANTERIE "ROVINE"

Locotenent-colonel Vasile FUGACIU
prin amabilitatea emisiunii "Viaţa oştirii"

Schimbare  de comandă la Brigada 2 Infanterie "Rovine"
Locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ion Ungureanu, predă Drapelul de luptă al marii unităţi colonelului Gheorghe Vişan
imaginea originala sgst dimensiunea originală
Foto: Dacian Voiculescu
pxv
GALERIA FOTO
 

Comandamentul Brigăzii 2 Infanterie "Rovine" a fost gazda ceremoniei de predare-primire a comenzii şi Drapelului de luptă între generalul de brigadă Dorinel Duican şi colonelul Gheorghe Vişan.

 

După ce s-a intonat Imnul Naţional al României, locotenent-colonelul Ionel Sadoveanu a dat citire ordinului de numire în baza căruia generalul de brigadă Dorinel Duican este numit în funcţia de locţiitor al comandantului Diviziei 1 Infanterie "Dacica", iar colonelul Gheorghe Vişan, şef de stat major la Divizia 1 Infanterie, este împuternicit pe o perioadă de şase luni pentru a îndeplini funcţia de comandant al Brigăzii 2 Infanterie "Rovine".

Descriere imagine
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea efectivelor, sub comanda colonelului Gheorghe Vişan
imaginea originala sgst dimensiunea originală
Foto:
Dacian Voiculescu

Generalul de brigadă Dorinel Duican a cerut să mulţumească întregului colectiv al brigăzii pentru sprijinul acordat în executarea actului de comandă: "Domnilor generali, stimaţi invitaţi, este un moment emoţionant pentru mine. Vine o vreme când trebuie să mergi mai departe; la ceas de bilanţ al activităţii pe care am desfăşurat-o împreună vreau să vă mulţumesc dumneavoastră, camarazilor mei, pentru tot ceea ce am făcut împreună, pentru rezultatele foarte bune pe care le-am obţinut şi vreau să vă urez succes pe mai departe. Mulţumesc, cu această ocazie, eşaloanelor superioare pentru sprijinul acordat Brigăzii 2 Infanterie în virtutea căruia am obţinut rezultatele cu care ne mândrim. Ne mândrim cu faptul că avem două detaşamente care ne reprezintă cu cinste în teatrul de operaţii din Afganistan, ne mândrim cu exerciţiile pe care le-am desfăşurat în poligoanele din Garnizoana Craiova şi din ţară, ori în bazele militare din Germania". Generalul Duican a mulţumit autorităţilor locale şi celorlalţi militari din Garnizoana Craiova pentru sprijinul acordat în desfăşurarea unor activităţi şi a încheiat urându-i succes colonelului Vişan în activitatea pe care va urma s-o desfăşoare la comanda brigăzii.

La rândul său, colonelul Gheorghe Vişan a declarat că este onorat să primească comanda şi Drapelul de luptă al Brigăzii 2 Infanterie "Rovine": "Tradiţiile marii unităţi – şi nu mă refer numai din punct de vedere istoric, anul acesta aniversând 131 de ani –, ci şi din punct de vedere al participării la misiunile în teatrele de operaţii din afara teritoriului statului român începând cu 1996 şi continuând cu cei peste 600 de militari care, la această dată, execută misiuni în Teatrul de Operaţii Afganistan, mă obligă şi mă angajează la menţinerea statului acesteia". Colonelul Gheorghe Vişan a expus succint reperele care-i vor ghida actul de comandă: grija faţă de subordonaţi, inclusiv familiile lor, şi promovarea valorilor; cerinţele critice de informaţii ale comandantului; standarde ridicate din punct de vedere calitativ şi acurateţe pentru structurile subordonate şi personalul de stat major; caracter preemtiv şi nu reactiv; menţinerea nivelului de instrucţie a forţelor şi comandamentelor, iar acolo unde resursele permit – îmbunătăţirea acesteia. Pregătirea profesională a personalului la standarde NATO, capacitate de reacţie imediată realistă, conform nivelului de operativitate şi sprijinul autorităţilor civile în situaţii de urgenţă fac parte, de asemenea, din reperele personale în actul de comandă. "Deschidere, flexibilitate, spirit de echipă, determinare – nu minimalizaţi importanţa niciunui membru din echipă!" - i-a îndemnat colonelul Vişan pe noii săi subordonaţi, adăugând că promovarea imaginii României, a Diviziei 1 Infanterie şi a Brigăzii 2 Infanterie este, de asemenea, printre priorităţile sale. "Dacă în perioada în care am fost şef de stat major al Diviziei 1 Infanterie «Dacica», motoul marii unităţi era «Oriunde şi oricând!», acum mă raliez motoului Brigăzii 2 Infanterie: «Gata oricând!»".

La ceremonie au luat parte reprezentanţi ai eşaloanelor superioare, militari ai Brigăzii 2 Infanterie "Rovine", comandanţi din garnizoană, din sistemul naţional de apărare, oficialităţi locale şi centrale, cadre militare în rezervă şi în retragere.

 

sus

URMARESTE-NE ŞI COMENTEAZĂ
Follow Me on Pinterest

pxtr pxtr
pxtr
MASS-MEDIA
Publicaţii
CURIERUL ARMATEI ORIZONT MILITAR ÎN SLUJBA PATRIEI
pxtr
MASS-MEDIA
Emisiuni radio teritoriale
CRAIOVA CLUJ
IASI TIMISOARA
pxtr pxtr pxtr
FUNDAŢIA "SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE,
PURTĂTORUL DE BIRUINŢI"
FUNDATIA SF. GHEORGHE
pxtr

Webdesign: Dragoş ANGHELACHE