PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

PAGINA DE INTRARE EVENIMENT ACTUALITATE Teatre de operaţii GALERIA FOTO
ISSN 1842-3817
Semnal editorial: A apărut nr. 1 din 2009 al publicaţiei "Revista infanteriei " Craiova: Emisiunea radio "Viaţa oştirii" Timişoara: Emisiunea radio "Uniţi sub tricolor" Misiunea ANA TRAINING continuă
REPORTAJ ULTIMA ORĂ

  SUPREAVIEŢUIRE ÎN TABĂRA MILITARĂ RÂNCA

CERCETAS IN TABARA RANCALa începutul lunii mai, în tabăra militară de la Rânca a fost cantonat un pluton de cercetare al Batalionului 20 Infanterie "Scorpionii Negri" din Craiova care, în perioada 4-8 mai, s-a instruit în pădurile din Munţii Parâng.
     Săptămâna petrecută în tabăra de la Rânca a fost un adevărat test de supravieţuire pentru militarii craioveni. Vremea a fost capricioasă, a plouat zilnic mocăneşte iar temperatura scăzută s-a resimţit din plin la altitudinea de 1.650 metri din Rânca. Cabana militară este - pentru cei care au curajul să străbată drumul dificil de acces spre Rânca - un adevărat test de supravieţuire. În unele zile electricitatea este întreruptă, încălzirea se face greoi în camerele friguroase ale cabanei, apa caldă este doar în ibric pe plită, dar pentru cercetaşi condiţiile dificile duc la adevărata instrucţie. 
    Plutonul de cercetare, format din 14 militari conduşi de sublocotenentul Ciprian Tudor, a executat în tabăra de munte traiul în condiţii de izolare, supravieţuirea, aplicaţiile în teren: ambuscada, tactica de specialitate, ore de topografie şi activităţi în comun cu salvamontiştii locali.

Ploieşti – Masă rotundă

185 DE ZILE IN IRAK
Asociaţia Română de Drept Umanitar (ARDU), filiala Prahova, a organizat vineri, 16 octombrie, la Cercul Militar Ploieşti, o masă rotundă cu tema "România în jocurile geopolitice internaţionale". Activitatea a fost realizată cu sprijinul Asociaţiei de geopolitică "Ion Conea" şi Cercul Militar Ploieşti. Au conferenţiat prof. univ. dr. Ştefan Vergatti, jurnalistul Corneliu Vlad şi prof. univ. dr. Vasile Simileanu. Au participat cadre militare active şi în rezervă, cadre de la jandarmi, membri ai ARDU. Activitatea face parte dintr-un ansamblu de acţiuni dedicate Zilei Armatei.

În deschidere, noul comandant al Bazei 2 Logistice "Valahia", colonel dr. Romică Cernat, a organizat un moment de prezentare a semnificaţiei zilei de 25 octoctombrie în cadrul căruia au vorbit colonelul (r) Aurelian Panait şi generalul de brigadă (r) Gheorghe Raucea, veteran de război.

Preşedintele ARDU
Locotenent-colonel (r) Dumitru Codiţă .

SEEBRIG - UN INSTRUMENT REGIONAL DE COOPERARE

GENERAL DE BRIGADA BALACEANU
Evoluţia brigăzii poate fi apreciată în timpul şi de-a lungul celor 10 ani într-un spectru larg pe care l-aş descrie prin orizontul aşteptărilor de la aspiraţie la realizări şi se poate considera că realizările sunt chiar dincolo de aspiraţii, SEEBRIG  devenind un instrument regional foarte convingător privind cooperarea politică exprimată în plan militar între naţiunile participante la iniţiativă. Brigada este cu mult mai mult decât a fost în 1999, experienţa dobândită putând fi înţeleasă prin consolidarea şi maturizarea sa, un exemplu elocvent, dar nu numai, fiind misiunea îndeplinită în teatrul de operaţii din Afganistan în anul 2006. Foarte important acum este viitorul pe care-l poate avea brigada pornind de la nivelul şi capabilităţile dobândite şi probate. Cred că cea mai bună mărturie a importanţei brigăzii în sud-estul Europei este dată de faptul că noi state, şi avem exemplul Ucrainei şi Bosniei-Herţegovina, vor să devină membri cu drepturi depline sau membri observatori ai Forţei multinaţionale de menţinere a păcii din sud-estul Europei.

TEHNICĂ MILITARĂ ŞI ARMAMENTE
CWID Lillehammer - capitala informaticienilor din NATO. NATO Coalition Warior Interoperability Demonstration (CWID) este o activitate anuală, condusă de US Joint Chiefs of Staff. Participă armatele ţărilor din Alianţă şi partenere.
TANCUL TR-85 M-1 Achiziţia tancului TR 85 M-1. În anul 1996 s-a demarat un program de modernizare a tancului românesc TR 85 "Bizonul", iar anul acesta vor fi livrate ultimele produse din programul de achiziţie şi înzestrare cu acest produs.
ALMA MATER
ATELIERE DE CREATIE
Ateliere de creaţie Breaza – 2009
Atelierele de creaţie din cadrul colegiilor militare liceale tind să devină deja o frumoasă tradiţie, dacă luăm în considerare că anul acesta, la Breaza, au ajuns la ediţia cu numărul cinci. Practic, ce se întâmplă în aceste trei-patru zile în care elevi din cele trei licee militare îşi dau întâlnire? Se întâmplă unul dintre cele mai frumoase lucruri ale adolescenţei: tinerii sunt împreună pentru a crea, pentru a-şi împărtăşi sentimente şi impresii, lucrează împreună pentru a-şi îmbogăţi modalităţile de expresie şi de transmitere a frumosului către semeni. Este altceva decât obişnuitele competiţii precum olimpiadele sportive sau pe discipline de învăţământ .

pixr
CULTURĂ
La Caracal se cântă folkFOLK LA CARACAL
Timp de o săptămână, reprezentanţii a 13 cercuri militare şi ai Academiei Forţelor Aeriene "Henri Coandă" au făcut ca sala de spectacole a Cercului Militar Caracal să răsune de voci tinere şi chitare. Ajuns la cea de-a noua ediţie, festivalul de muzică folk "Voci Tinere" a fost inclus în activităţile dedicate zilelor culturii caracalene, care s-au suprapus cu perioada desfăşurării festivalului 19-24 mai. Cele două zile de spectacol au adunat pe scenă 11 interpreţi solo şi şapte grupuri de muzică folk, iar în sală un număr mare de tineri, iubitori ai muzicii folk.
DIN SUMAR
PUBLICAŢII TERITORIALE
Curierul armatei  

"Curierul Armatei"
nr. 12/2009

Un exerciţiu adaptat realităţii Facilităţi medicale la nivel înalt România în tranziţie şi perspectva pe următorii 20 de ani

Orizont militar   "Orizont militar " nr.61/ 2009
Interviu cu comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina" Teză de doctorat Un subofiţer, compozitor la superlativ Arsenal NATO Salutul copiilor afgani.
In slujba patriei   "În slujba patriei " septembrie 2009
Batalionul 151 Infanterie – 15 ani de la înfiinţare Elevii "muşatini" s-au întors la şcoală Numiri în funcţii la Brigada 15 Mecanizată Competiţii şi campioni
LEGATURI UTILE
Ministerul Apărării   Academia Forţelor Terestre
separator
Statul Major General   Colegiul Militar Liceal "Mihai Viteazul"
separator
Divizia 1 Infanterie "Dacica"   Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir"
separator
Divizia 4 Infanterie "Gemina"   Colegiul Militar Liceal "Ştefan cel Mare"
SEEBRIG
EXPOMIL
pxv

Geopolitica
Revistă de geografie politică, geopolitică şi geostrategie

Geopolitica
pxv

Fundaţia
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe
Purtătorul de Biruinţă

Geopolitica
GALERIA FOTO
 
Exerciţiu româno-chinez de instruire în comun "Friendship Action". La sediul Batalionului 26 Vânători de Munte un pluton de militari chinezi, din compunerea unei brigăzi de vânători de munte, au exersat, alături de o subunitate din cadrul unităţii, proceduri specifice acţiunilor militare în teren muntos.
 
Olimpiada de vară a sportului militar licea . În Primul moment l-a constituit sfinţirea troiţei vânătorilor de munte şi dezvelirea plăcii cu însemnul heraldic al brigăzii, ambele amplasate în faţa clădirii comandamentului marii unităţi.
 
Blonde Avalanche ROU 2008 . Exerciţiul multinaţional "BLONDE AVALANCHE ROU 08" s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile în localitatea Satu Mare, scopul fiind verificarea întrebuinţării comandamentului batalionului şi a modulelor naţionale (nivel companie), sub o autoritate militară şi civilă comună, în zona simulată a dezastrului natural.
SPORT ÎN SMFT

<empty>Cupa Genistului 150 de ani
Cinci echipe, formate din militari ai unităţilor de Geniu din Forţele Terestre, s-au întrecut timp de o săptămână la câteva probe sportive: fotbal, tenis de masă, volei şi şah.

EMISIUNEA "JURNAL MILITAR" RADIO IAŞI
DIN 11 OCTOMBRIE 2009
abonamente Abonamente
arhiva Arhiva RFT
contact Contact RFT
EMISIUNI RADIO TERITORIALE
Webdesign: LTC Dragoş ANGHELACHE